informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst

Leer beter koken en bakken van de meester zelf

 

Heb je weinig ervaring in de keuken? Wil je meer fijne kneepjes leren? Of is jouw kind een echte bakfanaat? Geef (jezelf) een workshop met Rudolph cadeau!

 

Rudolph van Veen, Meesterkok & Meesterpatissier, heeft voor FoodFirst Network drie workshops ontwikkeld. Koken, Bakken en Junior Bakken. Stap voor stap laat hij je zien wat je moet weten om zelf de heerlijkste gerechten te maken.

 

De workshops bestaan uit tien lessen en zijn modulair opgebouwd. Iedere les behandelt één onderdeel, productgroep of techniek. Uiteindelijk leer je daarmee een volwaardig gerecht of mooie patisseriecreatie te maken. Je kunt alles nalezen in het bijbehorende digitale werkboek, welke je kunt downloaden. Volg deze online workshops thuis, in je eigen tijd en tempo. Tip van Rudolph; oefening baart kunst. Herhaal elke les zo vaak als je wilt!

 

Workshop Koken

Bij FoodFirst Network kiezen we voor vers, onbewerkt eten. Veel groente, lekkere peulvruchten. Volle zuivel, goede vetten, volkoren granen en een stukje vlees, vis of een vegetarische eiwitbron. Hoe je dat goed en simpel bereidt, leert Rudolph je in deze 10 lessen:

Les 1 Snij- en gaartechnieken (o.a. snipperen, brunoise, blancheren en stoven)

Les 2 Bouillons en soepen (o.a. groentebouillon, gebonden soep, Franse vissoep)

Les 3 Warme sauzen (o.a. jus, bechamel-, tomaten-, wittewijn- en pindasaus)

Les 4 Koude sauzen (o.a. pesto, mayonaise, caesardressing, remouladesaus)

Les 5 Warme groentegerechten (o.a. ratatouille en gegrilde groente)

Les 6 Koude groentegerechten (o.a. kool-, huzaren- en caesarsalade)

Les 7 Visbereiding (o.a. en papilotte, bakken, pocheren en grillen)

Les 8 Vleesbereiding (o.a. grillen, sauteren, trancheren, stoven)

Les 9 Vegetarische gerechten (o.a. groenteburgers, fritatta, ragout)

Les 10 Bijgerechten (o.a. knolpuree, volkorenpasta, quinoa met kruiden, zoete aardappelfrietjes)

 

Workshop Bakken

Ken je onze 80-20 regel al? We eten 80% van de tijd heel gezond, en hebben 20% ruimte voor ‘sociale calorieën’. Roze koeken, slagroomtaart, chocolade cupcakes; zelf maken is het lekkerst en leukst! Rudolph leert je alle basisvaardigheden die je voor de beste patisserie nodig hebt in deze 10 lessen:

Les 1 Cake (oa. luchtige-, ronde- en cupcakes)

Les 2 Deeg (oa. harde wener- , sloffen- en kruimeldeeg)

Les 3 Beslag (oa. soezen-, wafel- en flensjesbeslag)

Les 4 Crèmes en vullingen (oa. banketbakkersroom, spijsroom en botercrème)

Les 5 Mousse en bavaroise (oa. chocolade-, frambozenmousse en vanillebavaroise)

Les 6 Schuim (o.a. Italiaans schuim en meringue)

Les 7 Glazuur, glaçages en gelei (o.a. chocolade- en roze glazuur, karamel en taartspiegels)

Les 8 Werken met chocolade (o.a. tempereren, tableren en chocoladebakjes maken)

Les 9 Werken met een spuitzak (o.a. bloemen, doppen en rozetten spuiten)

Les 10 Masterpiece; real time baking (witte lagentaart, drie etages hoog!)

 

Na deze cursus kun je 22 verschillende soorten patisserie bakken. Van aardbeienslof tot witte chocolademousse met fruit: Rudolph laat zien hoe je dat doet. Geniet!

 

 

Workshop Junior Bakken

Met bakken kunnen kinderen niet vroeg genoeg beginnen. Hoe? Door het gewoon te gaan doen! Rudolph en zijn jonge assistente Rixt hebben leuke en makkelijke recepten die spectaculair lekker zijn. Prachtige zwaansoezen, mozaïek-cakejes als ontbijt en marsepeintulpen voor bij de thee, hartige pizza…. Kind blij, jij blij! Dit leert je kind in 10 lessen:

 

Les 1 Cupcakes (popeye en met vanille en chocoladeglazuur)

Les 2 Koekjes (bananen- en powerkoekjes)

Les 3 Cake (vruchtencake en marsepeintulpen)

Les 4 Soezen (hartige caprese- en zoete zwaansoezen)

Les 5 Ontbijt (kwarkbroodjes en mozaïek-cakejes)

Les 6 Pizza (hartige en zoete)

Les 7 Traktaties (koekmedailles en banaardbei-spiesjes)

Les 8 Toetjes (sinaasappeltiramisu en vlaflip)

Les 9 Hartig (kaasbrood en broccoliquiche)

Les 10 Monstertaart (leef je helemaal uit op dit pronkstuk!)

 

 

Eén workshop, tien lessen bakplezier en daarna héél vaak herhalen. Er is altijd wel een reden om te genieten. Zet de oven maar vast aan! 

Wat kost een workshop?
De kook- en bakworkshops zitten niet standaard bij een abonnement inbegrepen. Je kunt een workshop kopen voor €29,99. Je kunt hiervoor een account aanmaken zonder een abonnement af te sluiten. Elke workshop bestaat uit 10 lessen. Als je een jaarabonnement afsluit, krijg je twee workshops van ons cadeau. Als je een abonnement voor zes maanden afsluit, krijg je de workshop Koken van ons cadeau. Als je een kook- of bakworkshop hebt gekocht, blijft hij voor altijd beschikbaar in jouw profiel.

Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!