informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
.Vraag en antwoord.

vraag en antwoord

Heb je een vraag over FoodFirst Network? Dan ben je hier aan het goede adres. Bijna al jouw vragen worden op deze pagina beantwoord. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Abonnement

 

Hoe kan ik member worden bij FoodFirst Network?

Ga naar www.foodfirstnetwork.nl en klik op ‘Registreren’. Kies het membership dat je graag wilt afsluiten en vul jouw gegevens in. Je membership is actief wanneer de betaling succesvol is voldaan.

 

Hoeveel kost een membership bij FoodFirst Network?

Bij FoodFirst Network kun je kiezen uit twee soorten memberships. Een maandabonnement kost €4,99. Voor €49,99 krijg je een jaar toegang tot het platform. Je krijgt dan niet alleen twee maanden gratis, je krijgt er ook nog een workshop naar keuze (t.w.v. €29,99) van Meesterchef en -patissier Rudolph van Veen en een welkomstcadeau bij! 

 

Waarom is FoodFirst Network niet volledig gratis?

FoodFirst Network is het eerste volledig reclamevrije foodplatform van Nederland. Op de site zul je nergens reclames of banners tegenkomen. Wij hebben geen banden met de voedingsindustrie en krijgen onze inkomsten uit betaalde membership. Zo kunnen wij het eerlijke verhaal vertellen. Zuiver, helder en vrolijk. Zo behandelen wij onze members, hun voeding en hun gezondheid. De abonnementskosten betaal je daarnaast voor advies van onze specialisten op het gebied van voeding, gezondheid, beweging en ontspanning. En natuurlijk voor toegang tot al onze recepten. 

 

Krijg ik de kook- en bakworkshops gratis bij een abonnement?

De kook- en bakworkshops (10 lessen) zitten niet standaard bij jouw membership inbegrepen. Je kunt ze los kopen voor €29,99 per stuk. Meer informatie over de workshops vind je hier. Als je een jaarabonnement afsluit, krijg je een workshop naar keuze van ons cadeau. Als je een kook- of bakworkshop hebt gekocht, blijft hij voor altijd zichtbaar in jouw profiel.

 

Is mijn membership maandelijks opzegbaar?

Een maandabonnement van €4,99 euro per maand is maandelijks opzegbaar. Het jaarmembership kun je op elk gewenst moment beëindigen. Hij loopt door tot het einde van het door jou betaalde jaar (let op, dus niet tot het einde van het kalenderjaar). Het is niet mogelijk om je membership te verkorten. Als je jouw membership niet beëindigt, zal deze automatisch worden verlengd met een maandabonnement. 

 

Hoe kan ik mijn membership beëindigen? 

Wat jammer dat je jouw membership bij ons wilt beëindigen! Je kunt je membership op elk gewenst moment stopzetten. Dit doe je als volgt: log in via members.foodfirstnetwork.nl en klik in de rechterbovenhoek op jouw naam. Je komt op je profielpagina. Achter de status van je huidige membership staat de optie ‘stoppen’. Klik daar op om je membership te beëindigen. Je abonnement loopt door tot het eind van de laatst betaalde periode en zal dan stoppen. De automatische incasso wordt eveneens stopgezet. 

 

Als er een betaling in behandeling is, is het niet mogelijk om je abonnement te beëindigen. De knop "stoppen" is dan grijs en in je profiel staat "Betaling in behandeling". Als de betaling eenmaal is voldaan (dat duurt meestal een aantal dagen), kun je alsnog je abonnement stoppen. 

 

Let op: Je dient jouw membership tenminste één dag voor de einddatum van je huidige membership te beeindigen. Deze datum vind je terug op jouw profielpagina. Houd er rekening mee dat dit niet dezelfde datum is als de betalingsdatum. Er zit een paar dagen verschil tussen de startdatum van je nieuwe membership en de afschrijving via automatische incasso door jouw bank.

 

Kan ik een FoodFirst Network membership cadeau doen?

Dat kan op dit moment nog niet, maar daar wordt hard aan gewerkt. Het zal niet lang meer duren voordat jij al jouw vrienden en familie kunt verrassen met een FoodFirst Network membership.

 

Hoe koop ik kook- of bakworkshops zonder membership?

Zodra je je registreert bij FoodFirst Network kun je kiezen of je een membership afsluit, of alleen gebruik wilt maken van de kook- en baklessen. Kies in dat geval voor een Workshop-account, maak een gezondheidsprofiel aan en kies op de pagina ‘kook- en baklessen’ welke workshop (10 lessen) je wilt kopen. Het is altijd mogelijk om later alsnog een membership af te sluiten. 

 

Hoe kan ik mijn abonnement betalen?

Als je een membership afsluit, betaal je direct via iDeal of creditcard. Als je jouw abonnement niet tussentijds beëindigt, zal hij automatisch worden verlengd met een maandabonnement. De betaling zal vanaf dat moment automatisch worden geïncasseerd van jouw rekening. Maak je gebruik van een code? Dan kun eveneens jouw abonnement betalen via iDeal en creditcard.  

 

 

Account

 

Ik kan niet inloggen, wat nu?

Als je je wachtwoord bent vergeten, dan raden we je aan om deze opnieuw in te stellen. Dat kan op het inlogscherm door te klikken op “Wachtwoord vergeten”. Is dat niet het geval, dan raden we je aan om nog even goed te controleren of je jouw e-mailadres en wachtwoord goed hebt geschreven. Als er een andere reden is dat je niet kunt inloggen, dan verzoeken we je om contact met ons op te nemen. Dat kan via de contactpagina.

 

Ik kan wel inloggen op de website, maar niet op de app. Hoe kan dat? 

Onze app is alleen te gebruiken voor members. Als je je hebt ingeschreven op het platform, dien je ook daadwerkelijk een abonnement te kiezen en te betalen, voordat je de app kunt gebruiken. Sluit dus eerst een volledig membership af om de app te kunnen gebruiken. Mocht je dat hebben gedaan, maar lukt inloggen nog steeds niet. Controleer dan of je je wachtwoord en e-mailadres goed hebt geschreven. En als ook dat in orde is, maar inloggen nog steeds niet lukt, neem dan even contact met ons op via de contactpagina. 

 

Kan ik mijn FoodFirst account op meerdere plekken tegelijk openen?

Ja, je kunt je account op maximaal twee plekken tegelijkertijd openen.

 

Blijft een workshop altijd beschikbaar nadat ik hem heb gekocht?

Ja, zodra je een kook- of bakworkshop hebt gekocht is hij zichtbaar in jouw profiel. Hij zal daar onbeperkt beschikbaar voor je zijn, zodat je zelf kunt bepalen waar, hoe vaak of wanneer je hem bekijkt. Ook als je geen membership hebt of als je membership is beëindigd, kun je jouw workshop blijven bekijken als je inlogt op het platform.

 

Ik heb een jaarabonnement afgesloten, maar kan de workshop(s) niet openen. 

Als je een jaarabonnement afsluit krijg je een workshop naar keuze van ons cadeau. Deze worden direct voor je beschikbaar, nadat je jouw abonnement hebt gekozen en betaald. Je kunt de workshops eenvoudig openen, door op het cadeautje te klikken. Veel plezier! 

 

Ik wil mij inschrijven voor de nieuwsbrief. Waar kan dat?

Als je al een account hebt bij Foodfirst Network, dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief op je profielpagina. Als je nog geen account hebt bij FoodFirst Network, dan kun je die natuurlijk aanmaken. Dat kan hier.

 

Waarom moet ik een gezondheidsprofiel aanmaken?

FoodFirst Network geeft je advies op het gebied van voeding, gezondheid, beweging en ontspanning. Door een profiel aan te maken, komen wij er achter hoe we jou het beste kunnen adviseren en informeren. Het platform past zich aan op jouw behoeften, waardoor je alleen informatie en recepten te zien krijgt die voor jou geschikt zijn. Uiteraard kun je ook alle artikelen, filmpjes en recepten bekijken die niet binnen jouw profiel passen. 

 

 

Recepten

 

Waarom staan de calorieën niet bij de recepten vermeld? 

Bij FoodFirst Network tellen we geen calorieën. We kiezen voor puur en onbewerkt eten. Dat is gezond en geeft je veel verzadiging. Je eet geen lege calorieën meer, bij elke hap voed je jezelf. En dat zul je merken: je hebt minder energiedips en minder zin in tussendoortjes. Calorieën tellen is dan dus echt niet nodig. Onze maaltijden bestaan uit veel groenten, eiwitten, vetten en een kleine portie koolhydraten. Bij koolhydraatrijke producten kiezen we altijd voor de volkoren variant, zodat je lekker veel vezels en B-vitamines binnenkrijgt. Denk aan zilvervliesrijst, quinoa, volkorenbrood, volkoren crackers en volkoren pasta. Voor de members die willen afvallen, kiezen we voor kleine porties koolhydraatrijke producten en in verhouding meer groenten.

 

Wat gebeurt er met al dat eten bij FoodFirst Network?

Bij Foodfirst Network wordt ontzettend veel gekookt en gebakken, maar wat gebeurt er eigenlijk met al dat eten? Goede vraag! Laten we het zo zeggen, als je bij FoodFirst Network werkt heb je ontzettend veel geluk. We doen niet aan voedselverspilling, dus alles wat wordt gemaakt wordt door het personeel opgegeten tijdens de lunch of meegenomen naar huis voor het avondmaal. Wat een vervelend werk hebben wij toch.

 

Is FoodFirst Network geschikt voor vegetariërs? 
Zeker. Een groot deel van de recepten op FoodFirst Network is vegetarisch. Het is op dit moment alleen nog niet mogelijk om een weekmenu te volgen dat volledig vegetarisch is én binnen het door jou gekozen gezondheidsprofiel past. 
 
Is FoodFirst Network geschikt voor veganisten? 
Er zijn zeker recepten op het platform te vinden die veganistisch zijn, maar we hebben deze niet specifiek zo benoemd. Je kunt dus prima met FoodFirst Network aan de slag, maar zult zelf even op moeten letten of de recepten ook daadwerkelijk veganistisch zijn. 

 

 

Algemeen

 

Op welke social media kanalen kan ik FoodFist Network vinden?

FoodFirst Network is te vinden op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

 

Hoe kan ik contact opnemen met FoodFirst Network?

FoodFirst Network is bereikbaar via de contactpagina. We zijn bereikbaar op kantooruren en proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Lees eerst even de Vraag & Antwoord pagina door, veel van jouw vragen worden hier al beantwoord. 

 

Heeft FoodFirst Network ook een app?

Zeker! De app is beschikbaar voor Android en iPhone en je kunt hem downloaden via de Google Playstore of via de Applestore. Voor members is de app gratis te gebruiken, je hoeft alleen in te loggen met jouw account. De app is een geminimaliseerde versie van ons platform. Je vindt er onze recepten terug. Ook heb je toegang tot (een deel van je) weekmenu’s, je boodschappenlijstje (handig als je boodschappen gaat doen) en je krijgt elke dag tips en trics die jouw nieuwe leefstijl nog leuker maken en ervoor zorgen dat je het nog makkelijker volhoudt. Downloaden dus! Ook bekijken wat we buiten de app om te bieden hebben? Log dan in op de reguliere website. 

 

Ik heb een allergie. Houdt FoodFirst Network daar rekening mee?

Ja, als je een account aanmaakt kun je aangeven dat je een allergie hebt. We hebben rekening gehouden met de volgende allergieën: koemelk, gluten, tomaat paprika wortel (rauw), steen- en pitvruchten, pinda, noten, sesamzaad, soja, selderij, ei, schaaldieren en koriander. Bij onze recepten zal een allergie melding worden gegeven, mocht deze van toepassing zijn.

 

Hebben alle recepten en artikelen een video?

Alle recepten van FoodFirst Network zijn voorzien van een video. Onze chefs koken met je mee en praten je door het hele recept heen. En er zit gewoon een pauzeknop op de videoplayer, zodat je in je eigen tempo mee kunt koken. Handig toch? Niet alle artikelen van FoodFirst Network zijn voorzien van een video, maar een groot deel wel. In die video’s geeft één van onze specialisten uitleg over het betreffende onderwerp. En vergeet niet onze beweegvideo’s. Beweegcoach Han en Yoga Mastertrainer Anna helpen je in beweegvideo’s op weg met yoga, workouts en dagelijks meer bewegen. Aanrader!

 

Wat doet Foodfirst Network met mijn gegevens?

FoodFirst Network gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens. We zullen ze niet verstrekken aan derden en er geen misbruik van maken. We doen daarnaast niet aan reclame, dus daar zullen we je niet mee lastig vallen. Voor uitgebreide informatie hierover kun je ons Privacy- & Cookiestatement raadplegen.

 

 

Gezonde leefstijl

 

Welke voedingsrichtlijnen hanteert FoodFirst Network?

FoodFirst Network gaat uit van puur en onbewerkt eten. We gebruiken geen pakjes en zakjes in de keuken, maar maken alles zelf van verse ingrediënten. Dat is lekker en ook heel verantwoord. We volgen de voedingswetenschap op de voet, volgen nationale en internationale richtlijnen én hebben de beste experts in huis.

 

Ik wil wel gezonder leven, maar niet alles in één keer veranderen. Kan ik de richtlijnen ook maar een klein beetje volgen?

Natuurlijk! Volg je eigen weg en maak je eigen keuzes. Ook in kleine stapjes kom je steeds dichter bij een gezonde leefstijl. Kijk rond in de receptengoudmijn van FoodFirst Network en laat je inspireren.

 

Is FoodFirst Network wetenschappelijk verantwoord? 

De adviezen van FoodFirst Network zijn gebaseerd op nationale en internationale richtlijnen en op adviezen van onze specialisten. We zeggen niet dat we de waarheid in pacht hebben, want dat heeft niemand, zo zegt hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell. We durven wél te stellen dat we onze uiterste best hebben gedaan om verantwoorde richtlijnen te maken en om die te vertalen in superlekkere recepten en handige tips. Naast voeding zijn ook andere aspecten van de leefstijl heel erg belangrijk, zoals beweging, slaap en ontspanning. Ook deze aspecten komen ruimschoots naar voren op ons platform. Doe bijvoorbeeld mee met de yoga van Anna Scott Miller, de workouts van Han de Hair of profiteer van onze slaap- en ontspanningstips.

 

Ik heb diabetes. Wat heeft FoodFirst Network mij te bieden?

Voor mensen met diabetes hebben we een compleet pakket aan recepten, weekmenu’s, video’s en artikelen. De recepten zijn opgesteld volgens de nieuwste inzichten op het gebied van voeding bij diabetes: veel groente, voldoende vetten en een kleine portie koolhydraten. Je kunt de weekmenu’s elke dag volgen of je regelmatig laten inspireren door de gerechten: volg je eigen weg. Onze internist Hanno Pijl geeft je uitleg over diabetes. En huisarts Tamara de Weijer beantwoordt de meest gestelde vragen.

 

Wat kan ik voor resultaten verwachten met mijn diabetes?

Als je diabetes type 2 hebt, kun je verwachten dat je bloedsuikers stabieler worden en dat je misschien minder medicijnen nodig hebt. Ook ga je waarschijnlijk gewicht verliezen en meer energie krijgen. Bij diabetes type 2 valt met voeding en leefstijl zoveel winst te behalen! Bespreek wel altijd met je arts dat je anders gaat eten en gezonder gaat leven. Want het kan zijn dat je snel je medicijnen kunt afbouwen.

 

Ik wil afvallen. Wat heeft FoodFirst Network mij te bieden?

Voor mensen die willen afvallen hebben we een compleet pakket aan recepten, weekmenu’s, video’s en artikelen. De recepten zijn opgesteld volgens de richtlijnen van FoodFirst Network, met nét een tikje minder koolhydraten. Kok Andy McDonald kookt de recepten op video en diëtist Karine Hoenderdos geeft aanvullende informatie. Je kunt de weekmenu’s elke dag volgen of je regelmatig laten inspireren door de gerechten: volg je eigen weg.

 

Wat kan ik voor resultaten verwachten als ik wil afvallen met FoodFirst Network?

Afvallen volgens FoodFirst Network gaat in een rustig tempo. Honger zul je niet hebben, maar je moet misschien wel even wennen aan de andere maaltijden en het feit dat je minder vaak tussendoor eet. Heb je moeilijke momenten? Wij helpen je graag door elke dip heen, want we willen niets liever dan dat je lekker in je vel zit. 

 

Ik heb een hoge bloeddruk. Wat heeft FoodFirst Network mij te bieden?

Voor mensen met een hoge bloeddruk hebben we veel informatie op ons platform. Er zijn recepten, weekmenu’s, video’s en artikelen. Onze cardioloog Leonard Hofstra beantwoordt de meest voorkomende vragen. Goed om te weten: wie eet volgens FoodFirst Network, eet vanzelf al vriendelijk voor de bloeddruk. Dat komt omdat we veel groenten verwerken in onze recepten, veel natuurlijke smaakmakers zoals groene kruiden en specerijen en omdat we nauwelijks gebruik maken van kant-en-klaar producten. Zo verbeter je bijna vanzelf de balans tussen natrium en kalium.

 

Wat kan ik voor resultaten verwachten met mijn hoge bloeddruk?

Als je eet volgens FoodFirst Network en als je ook de rest van je leefstijl aanpast (meer bewegen, beter slapen, ontspannen), dan heeft dat hoogstwaarschijnlijk een gunstig effect op je bloeddruk en kun je misschien minder medicijnen gebruiken. 

 

Ik heb een voedselallergie. Wat heeft FoodFirst Network mij te bieden?

Als je een account aanmaakt kun je aangeven dat je een allergie hebt. We hebben rekening gehouden met de volgende allergieën: koemelk, gluten, tomaat paprika wortel (rauw), steen- en pitvruchten, pinda, noten, sesamzaad, soja, selderij, ei, schaaldieren en koriander. Bij onze recepten zal een allergie melding worden gegeven, mocht deze van toepassing zijn. Verder hebben we veel informatie voor je op ons platform. Er zijn artikelen en video’s. Allergoloog The Roovers kookt samen met Bianca en vertelt ook over allergie. En allergie-diëtiste Jessica van der Velde-Elbersen beantwoordt veelvoorkomende vragen over allergie.

 

Is het een streng dieet?

Natuurlijk niet! Bij een dieet denk je immers al snel dat het van korte duur is, dat het niet lekker is en dat je honger lijdt. Dat geldt allemaal niet voor het lekkere eten dat je bij FoodFirst Network krijgt voorgeschoteld. Je past je voeding blijvend aan, gaat knetterlekker eten en voelt je daardoor beter. Zonder honger.

Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!