informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
moederdag foto artikel.jpg

Dít gerecht maakt mijn moeder het allerlekkerst…


Heeft jouw moeder ook zo’n specialiteit die niemand zo lekker maakt als zij? Zo’n gerecht waar je al vijf keer het recept van hebt gevraagd, maar dat toch nooit zo lekker wordt als wanneer zij 'm maakt? We vroegen het op de redactie van FoodFirst Network.

 

Manouk: Als ik jarig was en mocht kiezen wat ik wilde eten, koos ik voor de lasagne van mijn moeder. Die vond ik altijd zó lekker. En het was niet eens heel veel bijzonders, als ik ‘m nu zelf maak, volgens hetzelfde recept, is ‘ie veel te zout, maar zoals zij ‘m maakte: heerlijk.

 

Bietenlasagne-met-spinazie-en-ricotta
Foto: Bietenlasagne met spinazie en ricotta

 

Merijn: Als de temperatuur ook maar enigszins richting het nulpunt gaat, krijg ik er al zin in: de boerenkoolstamppot van mijn moeder. Ik heb ‘m zelf zeker al tien keer geprobeerd na te maken, en of het nu de rookworst van de buurtslager is of dat nachtje dat ze de boerenkool in de vriezer stopt (want de vorst ‘moet’ eroverheen), hij is nooit zo lekker als bij haar aan de keukentafel.

 

Sven: Nou, mijn moeder maakt altijd een tiramisu als er een feestelijke aangelegenheid is, waar ik meteen blij van word. Ze doet er rode vruchten in, daardoor wordt ‘ie wat frisser is dan de klassieke tiramisu. Superlekker.

 

Susanne: Slurpspaghetti is een hit bij ons thuis. Het is spaghetti met gegrilde tomatensaus, basilicum en gescheurde buffelmozzarella. Mijn dochter vraagt er altijd om. En pannenkoeken. Ze heeft nu bedacht dat we elke maand op de 27ste pannenkoeken eten, omdat ze op de 27ste jarig is, haha.

 

Iris: De appeltaart van mijn moeder is onvolprezen. Ze is sowieso een heel goede kok, maar als ze die appeltaart maakt… Het geheim? Ze doet citroenrasp in de bodem en ze welt de rozijnen even in Nobeltje, een likeur van Ameland. Ik maak ‘m ook wel eens zo, maar hij is toch niet zo lekker als wanneer ‘ie bij haar uit de oven komt.

 

BAK1713 Robuuste Appeltaart

Foto: Robuuste appeltaart

 

Caroline: Jachtschotel. Van dat urenlang gestoofde vlees met rode kool. Ik had er zelf het geduld niet voor. Of de zuurkoolschotel die ze speciaal voor mij maakte. Ik denk dat moederliefde en geduld de geheime ingrediënten zijn. Dat merk ik nu ook aan mijn eigen kinderen. Die vragen altijd of ik risotto voor ze maak, omdat ze daar zelf het geduld niet voor hebben. Dat vind ik dan ook heerlijk om voor ze te maken.

 

Heb jij ook zo’n bijzondere herinnering aan een recept van je moeder of een gerecht waar je je kinderen een groot plezier mee doet? Misschien een leuk idee voor aankomende Moederdag! Veel kookplezier!


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!