informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
blije oma

3x gezonder met een glimlach


Op 17 februari is het ‘Doe Vriendelijk Dag’. Klinkt een stuk minder vriendelijk dan de oorspronkelijke titel ‘Random Acts of Kindness Day’, maar toch is het geen gek idee om eraan mee te doen. Een simpele lach op je gezicht maakt niet alleen anderen vrolijk, je lacht er ook jezélf gezond mee.

 

1. Wie lacht, krijgt leukere reacties

Wel eens geprobeerd, glimlachen naar wildvreemden op straat? Dan heb je vast gemerkt hoe vrolijk daar vaak op gereageerd wordt. Ook uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen een lachend gezicht in beeld krijgen, zelfs al is het zó kort dat ze het niet bewust waarnemen, er als vanzelf ook een lach op hun eigen gezicht verschijnt.

 

2. Als je een glimlach opzet, word je zelf ook vrolijk

Al ben je nog helemaal niet in de stemming: zet een lach op en je wordt vanzelf wel vrolijk. Desnoods met een potlood tussen je tanden. Volgens de ‘facial feedback hypothese’ reageert ons brein namelijk op wat het lichaam doet. ‘Glimlach op het gezicht? Dan moeten we wel blij of gelukkig zijn.’ Zo worden de bijpassende stofjes losgelaten en krijgt het humeur dus een vrolijke boost.

 

3. Wie lacht, heeft minder last van stress

Maar dan moet je liefst wel je hele gezicht mee laten lachen. Dat potlood is een leuk begin; veel beter werkt het om naar foto’s van je jarige kind, grappige hond of geestige oude oma te kijken. Of te denken aan een vrolijke herinnering. Niet alleen de mond, maar ook de ogen lachen dan mee: de ‘Duchenne-glimlach’. Moet je iets stressvols ondergaan, dan werkt zo’n glimlach ‘pijnstillend’ door de vrijkomende endorfinen, en herstel je sneller.

 

Een frons op je gezicht doet het tegenovergestelde voor je gezondheid; daar word je chagrijnig en gestrest van.


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!