informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
shutterstock_1168866715.jpg

Weinig tijd? Ga mealpreppen!


Mealpreppen is ideaal als je druk bent. Je bespaart tijd en geld door het maken van een planning en het voorbereiden van je maaltijden. En omdat je op deze manier altijd vers eten in huis hebt, is er weinig reden om pizza te bestellen. Zo houd je een gezond eetpatroon heel makkelijk vol. Klinkt goed toch? Met deze stappen kun je aan de slag!


Wat kan je allemaal preppen?

In principe bijna alles. Ontbijt, lunch en diner. Smoothies maak je van tevoren en kunnen dan de vriezer in. Ontbijtrecepten met chiapudding, granola of yoghurt met havermout zijn sowieso ideaal om voor te bereiden, omdat deze moeten weken, opstijven of een oventijd hebben. Al het fruit dat je wilt gaan eten de komende week kun je prima voorsnijden. Dat scheelt ’s ochtends ook weer tijd. En van pannenkoekjes en wafels kun je een flinke voorraad bakken en deze in zakjes in de diepvries leggen. De avond voordat je ze wilt eten, haal je ze uit de vriezer om te ontdooien. En voila, je ontbijt de volgende ochtend als een keizer(in)! Voor de lunch en het avondeten kun je de pasta, rijst en granen die je in een week wilt gaan eten alvast koken. Gekoeld blijft dit 2 dagen goed. Wil je het daarna eten? Bewaar het dan in de vriezer. Ook groenten kun je al snijden en voorkoken. En vlees en vis kun je snijden, eventueel in een marinade leggen en de dag daarna bakken. Als het gebakken is blijft het 2 tot 3 dagen goed in de koelkast. Omdat alle elementen van je maaltijden al voorbereid zijn, is het een kwestie van mix & match wanneer je wilt gaan eten. Vries soepen, sausen, hartige taarten en curry’s in, zo heb je altijd een voorraadje voor handen. 


Maak een planning

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook zeker als je aan de slag gaat met mealpreppen. Maak op een vaste dag in de week een eetplanning. Bedenk dan wat je de komende week allemaal wilt gaan eten en op welke dag. Onze weekmenu’s kunnen je daarbij helpen, word lid en je krijgt van ons elke week inspiratie en een afwisselend menu. Houd rekening met afspraken. Ben je een keer laat thuis? Ga je een avond sporten? Plan op die dag een gerecht dat heel snel klaar is of wat je al kunt voorbereiden. Neem ook in je planning op wanneer je je maaltijden kunt voorbereiden- mealpreppen.

 

Slim boodschappen doen

Maak op basis van je eetplanning ook meteen een lijst en haal alles in één keer in huis. Dat scheelt veel geld en ook tijd - helemaal als je de boodschappen thuis laat bezorgen. 


Bewaren

Goed bewaren is bij mealpreppen heel erg belangrijk. Zorg dat je bakjes hebt die afsluitbaar zijn. Als je gaat invriezen kun je diepvrieszakjes gebruiken. In de koelkast blijven geprepte maaltijden ongeveer twee tot drie dagen vers. In de vriezer kun je gerechten maximaal drie maanden bewaren.


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!