informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Marinade

Mmmm, de lekkerste marinades voor de BBQ!


Een goed begin is het halve werk. En als je het aan ons vraagt begint een goede barbecue met een lekkere marinade. Zelf maken is snel en simpel en op deze manier BBQ je volgens onze principes; zo puur en onbewerkt mogelijk. Ook als je een allergie hebt. 


Om je een handje te helpen met een smakelijk eindresultaat hebben wij een aantal marinade-tips voor je op een rijtje gezet. Je kunt natuurlijk zelf ook experimenteren met ingrediënten die jij lekker vindt. Er is één gouden marinade-regel: hoe langer, hoe beter. Het liefst een dag van tevoren maar minimaal een uur zodat de smaken goed in kunnen trekken. Marineren is dus makkelijk, lekker en maakt een tafel vol sausjes eigenlijk overbodig. Lichte sauzen die qua smaak aansluiten op de marinade, dat is dé perfecte combinatie.


Citroen-marinade (voor 300 gram vis)

Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap eruit. Meng met twee kleine teentjes geperste knoflook en eventueel peper en zout. Ris een takje tijm en rozemarijn en hak fijn. Voeg de kruiden, samen met een flinke scheut olijfolie extra vierge, toe.


Kruidige marinade (voor 200 gram rundvlees of kip)

Verwarm een scheutje olijfolie extra vierge in een pan fruit daar een theelepel van de volgende specerijen en kruiden in: komijn, paprikapoeder, cayennepeper, kaneel en gedroogde oregano. Meng er eventueel peper en zout door en laat de marinade even afkoelen.


Groente-marinade (voor 500 gram groenten)

Fruit in een scheutje olijfolie extra vierge een theelepel gerookte paprikapoeder en twee teentjes gehakte knoflook. Haal de pan van het vuur en meng er een scheutje balsamicoazijn en ¼ bosje grof gehakte basilicum door.


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!