informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Kantoor yoga bal

Zittend beroep? 6 x actiever op je werk


Zitten is het nieuwe roken – behoorlijk ongezond. Maar wat doe je als je nu eenmaal een zittend beroep hebt? Met deze 6 tips ben je veel actiever op je werk.

 

1. Voortaan gaan we staand vergaderen

Alle vergaderstoelen bij het grofvuil. Dat heeft alleen maar voordelen. Iedereen doet actiever mee, je kakt niet in halverwege de vergadering én de vergadertijd wordt korter. En de notulist dan? Die is blij als je een sta-bureau regelt. Een sta-bureau is sowieso voor iedereen een goede investering.

 

2. Verstuur minder mail

Een intern mailtje sturen is zó van vorig jaar! Loop gewoon even naar je collega om een vraag te stellen of iets uit te leggen.

 

3. Bel staand

Gaat de telefoon, sta dan op en loop de gang op om je gesprek rustig te kunnen voeren. Fijn voor je collega’s en jij beweegt weer wat extra. Het schijnt zelfs dat je zelfverzekerder overkomt als je staand belt.

 

4. Parkeer je auto verder weg

Ga je met de auto naar je werk? Kies een verre parkeerplek en loop een stukje. Plan hier tien minuten extra reistijd voor in.

 

5. Koop een grote fitnessbal

Gebruik de bal om af en toe op te zitten tijdens het werk. Het is dan wel zitten, maar dan actief zitten! Je buikspieren trainen terwijl je je werk doet.... Ideaal toch? 

 

6. Plassen? Even de trap op

Moet je naar de wc? Neem die op een verdieping hoger of lager. Traplopen is echt een ideale bewegingsvorm: kort en intensief en daardoor heel geschikt om aan je conditie en aan sterke bilspieren te werken.

 

 

 * Dit artikel is een samenvatting van de originele tekst. Het hele artikel lezen (met nog zeven andere tips) of meer weten over FoodFirst Network? Word member


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!