informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
ijsje

Een lekker ijsje of een glas wijn? Wij genieten bewust ongezond!


Ook genieten hoort bij een goede leefstijl. Bij FoodFirst Network hebben we daarom de leukste regel die er is: de 80/20-regel.


80/20-regel, wat is dat?

Als je voor 80% volgens de richtlijnen van FoodFirst Network eet, kun je ongeveer 20% minder gezonde dingen eten. 'Bewust ongezond genieten', noemen we dat. Een lekker taartje van Rudolph bijvoorbeeld. Of een ijsje, een glas wijn, een hamburger… Af en toe moet dat gewoon kunnen, zonder dat je je daarbij schuldig hoeft te voelen. Het goede nieuws is namelijk dat genieten hoort bij een goede leefstijl. Hoera!

 

Hoe werkt de regel?

Voor iedereen werkt de 80/20-regel anders. Jij hebt wellicht dagelijks behoefte aan een verwenmomentje, zoals bijvoorbeeld een stukje chocolade bij de koffie. De ander wil juist in het weekend genieten van een wijntje met een Frans kaasje. Kies wat het beste bij jou past. Hoe leuk en lekker deze regel ook is, pas ‘m natuurlijk wel toe met mate.


Bakken

Bij FoodFirst Network maken we het liefst alles zelf. Dus ook de lekkernijen die onder onze 80/20-regel vallen. Rudolph laat je in zijn bakkerij zien hoe leuk en lekker het is om zelf taarten, koekjes en cake te bakken. Waar mogelijk gebruikt hij minder of geen suiker en vervangt hij bloem door volkorenmeel. ‘Verstandiger’ bakken noemen we dat. 

 

Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!