informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
ffn-vakantie-stress-out-of-office

7x zo vermijd je vakantiestress op je werk


Weinig dingen zijn zo stressvol als op vakantie gaan. Tegenstrijdig? Je wil je werk goed achterlaten en zo mogelijk heb je vooruit gewerkt om je vakantie op te vangen... Dan moeten alle koffers nog gepakt worden en dan hebben we het nog niet eens over files en vluchten die je moet halen, huisdieren die ergens moeten logeren of vergeten paspoorten.

 

Hier 7 tips om zonder stress op vakantie te gaan.

 

Maak voor jezelf een plan voordat je vertrekt om ontspannen op vakantie te gaan.

 

Op je werk:

 

1. Zet een week voor je vertrek een aankondiging van je vakantie in je handtekening. Zo weten je collega’s en zakelijke contacten van je lopende projecten dat ze deze week nog hebben om je te spreken en daarna even niet meer.

 

2. Als het eenmaal zo ver is, stel je een afwezigheidsbericht in dat wordt gestuurd naar iedereen die jou een mail stuurt tijdens je vakantie. Zorg ervoor dat daarin staat bij wie ze terecht kunnen bij spoed, dan word je niet na je vakantie meteen geconfronteerd met dingen die meteen afgehandeld moeten worden.

 

3. En zet in je afwezigheidsbericht dat je 1 dag later terugkomt, dan dat je daadwerkelijk weer aan de slag gaat. Dat geeft je een dag de tijd om ongestoord je mails weg te werken als je terug bent.

 

4. Op je laatste dag heb je een duidelijke to do list met prioriteiten gemaakt. Alles wat daar ‘nog even tussendoor komt’, komt onderaan de lijst. Zeg ook tegen collega’s die nog met last-minute vragen komen dat je er bij hen op terugkomt en werk gestaag je lijst af.

 

Maak je geen zorgen: het bedrijf draait ook gewoon door als jij er niet bent en je collega’s kunnen echt wel wat opvangen in jouw afwezigheid.

 

Thuis:

 

5. Bedenk je een week of twee voor vertrek: wat moet er nu echt nog gebeuren en wat kan wachten? Denk hierbij aan visa, inentingen, verlopen paspoorten en rijbewijzen. Check nog even of alles voor de tent en caravan compleet is. De rest kan je echt onderweg wel oplossen.

 

6. Uitbesteden: Geef je gezinsleden een paar klussen zodat jij je handen vrij hebt voor de belangrijke dingen. Koffers van zolder halen, inventarisatie van zonnebrandcrèmes en badhanddoeken hoef je echt niet zelf te doen.

 

En losssss

 

7. Als je eenmaal vertrokken bent, probeer thuis dan ook echt te vergeten. Zet appgroepen met buren en collega’s op stil of, helemaal rustig: spreek met jezelf af om je telefoon maar 1 x per dag te checken. Je kan ‘m natuurlijk ook helemaal wegleggen of je probeert een Digitale detox

 


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!