informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
40 dagen geen druppel

40 Dagen Geen Druppel. Durf jij de uitdaging aan?


40 dagen lang alle wijntjes, borrels en biertjes laten staan. Durf jij de uitdaging aan? We drinken met zijn allen steeds vaker en makkelijker. Misschien heb jij ook wel onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks een glaasje drinkt? Het aantal mensen met een zorgelijke drinkgewoonte neemt toe. En daarom start vandaag weer de campagne IkPas. Wij van FoodFirst Network doen mee! En jij?

 

Bij FoodFirst Network vinden we dat een wijntje af en toe moet kunnen. Lekker! Maar te veel drinken is voor niemand goed. Merk je dat jij ook steeds vaker onbewust alcohol gebruikt? Probeer het eens een poosje zonder! Je zult zien hoeveel beter je je gaat voelen.

 

Voordelen

Als je 40 dagen (30 kan ook) gaat leven zonder alcohol, doorbreek je een ingesleten gewoonte. Dat kan best lastig zijn, maar de aanhouder wint. Want als je geen alcohol drinkt, merk je al snel dat je lichamelijk en mentaal fitter wordt. Je gaat beter slapen. Je huid wordt mooier. Je bespaart geld. En je zult misschien zelfs wat kilo’s kwijtraken. Plus; na een tijdje zonder wijn, bier en cocktails, is ‘minder drinken’ ineens een stuk makkelijker. Deelnemers aan IkPas merken dat ze ook na afloop structureel minder alcohol nemen. Ze zijn zich bewuster geworden van hun alcoholgebruik en kunnen makkelijker ‘nee’ zeggen.

 

We doen het samen

40 dagen geen alcohol drinken is een uitdaging die je met jezelf aangaat. Dat kan soms best een beetje pittig zijn en daarom doe je het niet alleen. Wij, en in het bijzonder onze CEO Jan Dekker (62), doen met je mee. Of je nou jong of oud, ziek, gezond, fit of niet zo fit bent. Begin fris aan de lente, laat je inspireren door Jans verhaal en ga de uitdaging aan!

 

Jan doet mee

“Ik ben geen zware drinker. Eigenlijk drink ik doordeweeks nooit. Maar toch merk ik dat het drinken van een wijntje een ingesleten gewoonte is geworden. In het weekend, tijdens feestdagen en als ik uit eten ga. Ik zie het ook bij vrienden om me heen. Een wijntje hoort erbij. En ik voel me bijna schuldig als ik tijdens een etentje geen wijn neem.” Door 40 dagen niet te drinken wil Jan zichzelf uitdagen, maar vooral ook zijn omgeving inspireren. Goed voorbeeld doet volgen. “Iedereen moet natuurlijk voor zichzelf weten wat ie doet. Ik heb voor de Kerst ook 58 dagen niet gedronken en ik voelde me er een stuk fitter door. Het zal soms moeilijk worden, maar ik ben eigenwijs genoeg om tegen mezelf te zeggen: gewoon volhouden! Ik laat me niet omlullen. Laat die 40 dagen maar komen!”

 

Meedoen?

Ook meedoen met IkPas en 40 dagen alle wijntjes, borrels en biertjes laten staan? Laat van je horen! We vinden het erg leuk om je te volgen en je te motiveren de komende periode. Meer informatie over de actie IkPas vind je hier. Of laat ons via Facebook weten dat je meedoet. De update van Jan na 10 dagen lees je hier.


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!