informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
power

5 x Wilskracht trainen


Wie gezonder wil leven, kan allerlei trucs toepassen om nieuw gedrag aan te leren. Toch kom je er niet zonder een flinke portie wilskracht. Gelukkig kun je je wil op verschillende manieren versterken.


1. Zorg voor besmettingsmogelijkheden

Discipline op het ene vlak verspreidt zich als een olievlek naar andere gebieden in je leven. Breng je de discipline op om élke dag meteen je bed even op te maken, dan wordt het ook steeds makkelijker om élke dag even die buikspieroefeningen te doen.


2. Train

Wilskracht kun je vergelijken met een spier. Je spieren groeien door training. Je wilskracht ook. En net zoals je in de sportschool ook niet meteen vijftig kilo aan de halterstang hangt, begin je met kleine doelen om je wilskracht te vergroten. Neem de trap elke keer één maal extra op en neer bijvoorbeeld, als je meer wilt bewegen.


3. Begin met iets leuks

Voor iets wat je leuk vindt, is het makkelijker wilskracht opbrengen dan voor zaken waar je tegenop ziet. Geniet je van een hardlooprondje, begin dan daar wat wilskracht aan toe te voegen. Bijvoorbeeld door er elke morgen vroeg voor op te staan. Of door jezelf uit te dagen met sprintjes of traplopen. Zo train je je wilskracht op een gebied waarin je toch al plezier had.


4. Doe positieve ervaringen op

Gun jezelf kleine overwinningen. Kansen doen zich de hele dag voor. Je telefoon in je tas laten zitten, terwijl je ‘m eigenlijk wilde pakken om facebook te checken. Spullen meteen even naar boven brengen, in plaats van ze op de trap klaar te zetten. Een wortel eten, terwijl je eigenlijk trek in een koekje had. Je zult je steeds beter over jezelf gaan voelen.


5. Beloon jezelf

Hang een weekoverzicht op de koelkast. Elke dag waarop het lukt om te doen wat je je had voorgenomen, krijgt een vinkje. Na zeven vinkjes volgt een beloning: vier je successen!

 


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!