informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Wijn

Wat is de 80/20-regel?


Genieten hoort bij een goede leefstijl. Daarom hanteren we bij FoodFirst de 80/20-regel.

 

Als je voor 80% volgens de richtlijnen van FoodFirst Network eet, kun je je ongeveer 20% minder gezonde dingen permitteren. 'Bewust ongezond genieten', noemen we dat bij FoodFirst Network. Cupcakes van Rudolph bijvoorbeeld! Of een stuk chocola, een glas bier, een patatje… Geniet ervan en voel je er alsjeblieft niet schuldig over. Genieten hoort ook bij een goede leefstijl.

 

Hoe werkt de regel?

De 80/20-regel werkt voor iedereen anders. De één zal dagelijks een snoepmomentje willen, bijvoorbeeld een koekje ’s middags bij de thee. De ander wil juist in het weekend de teugels een beetje laten vieren. Kijk wat voor jou werkt en houd wel je gewicht en energiepeil in de gaten.

 

Zelfgemaakt

Rudolph laat je met zijn bakrecepten zien hoe leuk en lekker het is om zelf taarten, koekjes en muffins te bakken. Zijn recepten passen perfect in de 20% van de 80/20-regel. Bijkomend voordeel: als je het zelf bakt, geniet je er extra van, ook omdat het bakken zo leuk is. Dan eet je zo’n stuk taart niet hap, slik, weg; zonde van je werk. Bovendien zie je bij zelf bakken pas goed hoeveel suiker en boter er in een appeltaart gaat. Dan heb je aan één stuk voldoende. Tussen de recepten van FoodFirst Network vind je ‘Bits & Bites’: lekkere hapjes om zelf te maken als je een keer een borrel of een feest geeft. Het zijn extra’s, maar wel volledig gemaakt van verantwoorde ingrediënten.


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!