informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Jan en Bianca2

Al 10 dagen zonder alcohol: ‘Het gaat boven verwachting goed!’


Op 14 februari startte de IkPas-actie. 40 dagen lang, alle alcoholische drankjes laten staan. FoodFirst Network doet mee! Het is een behoorlijke uitdaging, maar CEO Jan Dekker en chef Bianca Janssen zijn inmiddels al tien dagen onderweg. 

 

 

Van wijn naar thee

“Ik dacht dat ik het moeilijker zou hebben, maar na tien dagen valt het reuze mee”, vertelt Bianca. “Afgelopen weekend kwam een vriendin op bezoek. Normaal gesproken drinken we één of twee wijntjes, maar nu dus niet. Dat was wel een beetje vreemd. Ik merkte dat ik 'trek' kreeg toen ik wist dat het borreltijd was. Apart om te merken dat mijn lichaam zo reageert op momenten dat ik normaal gesproken een drankje zou nemen. Maar intussen weet ik ook dat die 'trek' na een kwartiertje vanzelf weg gaat. Dus ik leidde mezelf even af en toen hebben we beiden gember-kokosthee gedronken." 

 

Om ervoor te zorgen dat ze het de komende 30 dagen ook nog volhoudt, heeft Bianca een goede stok achter de deur. “Ik heb met mezelf afgesproken dat ik iets moet doen wat ik niet leuk vind als ik toch een wijntje drink. Maar ik krijg ook een beloning als ik niet drink. En ik heb mezelf een fantastische bikini voor de zomer beloofd als ik 40 dagen, en wat mij betreft langer, geen alcohol drink.”

 

Fitter en uitgeruster

Ook bij Jan gaat het erg goed. Na tien dagen voelt hij al veel verschil. “Ik krijg van vrienden veel enthousiaste reacties en ik merk dat ik me fitter voel”, vertelt hij. “En ik slaap ook uitstekend. In de weekenden mis ik het wijntje het meest, maar dat komt omdat drinken een sociaal ding is geworden. Maar met wat bewustwording en wilskracht kom ik er wel.”

 

Wil je meedoen?

De komende tijd zullen we Bianca en Jan blijven volgen om te zien hoe deze 40 dagen ze vergaan. Wil jij ook meedoen met IkPas? Dan kun je je ook nog inschrijven om vanaf 1 maart 30 dagen lang geen druppel te drinken. Meer informatie vind je hier.


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!