informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Vega recepten Bianca1

Top 3 vega-recepten van Bianca Janssen


Van 5 t/m 11 maart vindt de eerste Nationale Week Zonder Vlees plaats. Een initiatief van ‘Hippe Vegetariër’ Isabel Boerdam, waarmee ze wil laten zien dat vegetarisch eten helemaal niet saai of ingewikkeld hoeft te zijn. Wij zijn fan! Doe jij mee? En heb je inspiratie nodig? Wij hebben volop recepten zonder vlees en vis. Uit Thailand, Italië, Spanje, Frankrijk, Mexico en natuurlijk ook Nederland. Superlekker en heel gezond. Voor jou, je portemonnee en het milieu! Gelijk aan de slag? Chef Bianca Janssen haar drie favorieten voor je op een rijtje gezet.

 

3. Mexicaanse champignonsoep met tomatensalsa

Mexicaanse champignonsoepDeze Mexicaanse champignonsoep met tomatensalsa is super snel te maken. Een goed gerecht om in het weekend te maken, zodat je er de rest van de week ook nog van kan eten. Even opwarmen en klaar. Het is Mexicaans, dus er zit wat pit in. Niet te veel, want dat vind ik zelf niet lekker. En een tip: voeg aan de salsa wat extra vierge olijfolie toe, want dat zorgt voor een laagje in je mond waardoor je de smaken beter proeft.

 

2. Gegrilde ananas-komkommersalade met cashewsambal

Gegrilde ananas-komkommersalade

Dit lunchgerecht is één van mijn favorieten, omdat je er een grote lading van je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit mee binnenkrijgt. Bovendien ziet het er ook nog eens heel mooi uit. Een kom met groene gezelligheid, met wat extra kleur van de ananas en sambal. Als je trouwens niet van cashewnoten houdt, kun je die ook inwisselen voor bijvoorbeeld walnoten.

 

1. Vegetarische bouillabaisse

Vegetarische Bouillabaisse

En dan mijn favoriet. Bouillabaisse wordt oorspronkelijk natuurlijk met vis gemaakt. Maar het een vegetarische versie die wel naar bouillabiasse smaakt, is goed voor de variatie. En de vis ga je niet missen. Dit gerecht is minder pittig dan de andere twee, maar de venkel en koolrabi zorgen wel voor een volle smaak. Heerlijk.

 

Zo maak je deze Vegetarische Bouillabaisse:

Ingrediënten voor 2 personen:

1 ui

2 tenen knoflook

200 gr wortel

1 koolrabi

¼ bosje tijm

1 tl venkelzaad

1 tl anijszaad

15 ml olijfolie extra vierge

500 ml groentebouillon

400 ml tomatenblokjes in blik

5 saffraandraadjes

1 venkelknol

1 citroen

60 g crème fraîche

1 vel nori

 

Extra nodig: bakpapier, fijne rasp

 

Bereiden (ca. 40 minuten):

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in plakken. Snijd de koolrabi in blokjes en ris de tijm. Hak het venkel- en het anijszaad.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui, de helft van de knoflook, venkel- en anijszaad circa 5 minuten. Voeg de wortel en koolrabi toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk de groentebouillon en de tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de saffraan en de tijm toe en kook het geheel circa 30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de venkel in stukjes. Verdeel de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de venkel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  5. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp met de resterende knoflook toe aan de crème fraîche. Breng de knoflookcrème fraîche op smaak met peper en zout
  6. Snijd de nori in dunne reepjes.
  7. Schenk de soep in kommen, schep de venkel en de knoflookcrème fraîche erbovenop en bestrooi met nori.

 

* Benieuwd naar het recept van de Mexicaanse champignonsoep met tomatensalsa en de Gegrilde ananas-komkommersalade met cashewsambal? Of wil je meer weten over koken zonder vlees of vis? Word member!


Laden...
x
Gratis proberen klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!