informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Geld besparen

Dit bespaar je als je een maand niet drinkt


FoodFirst Network CEO Jan Dekker en chef Bianca Janssen drinken al 30 dagen geen alcohol en het vergaat ze goed. “Ik vind het bijzonder om te merken dat alcohol helemaal naar de achtergrond verdwijnt.” Ze beginnen de korte termijneffecten te merken. Zowel lichamelijk als in hun portemonnee. 

 

Lichamelijke verbeteringen

In het vorige artikel over 40 Dagen Geen Druppel lieten Jan en Bianca al weten welke lichamelijke verschillen ze nu al ervaren. Ook op de lange termijn valt er lichamelijk veel winst te behalen. Je merkt er nu misschien niet direct iets van, maar zonder alcohol verlaag je de kans op een hoop ziektes en aandoeningen. Vooral de kans op overgewicht daalt, maar ook je kans op diabetes type 2, maagklachten, leverkanker, hersenaandoeningen en levercirrose neemt af. 

 

 

Dit bespaar je 

Maar dat is niet het enige. Ook in je portemonnee ga je al snel het effect merken. Jan en Bianca hebben in slechts 30 dagen het volgende bespaard:

  • Ze hebben samen 48 glazen wijn laten staan.
  • Ze hebben samen zo'n 85 euro bespaard. 
  • En 5 kilo aan wijnflessen is niet in de glasbak verdwenen.

 

Het wordt steeds makkelijker

“Alcohol laten staan wordt wel steeds makkelijker, alhoewel de weekenden moeilijk blijven”, vertelt Jan. “Mensen vragen me of ik nu ook afval. Dat is niet zo, maar ik kom normaliter ook niet aan van alcohol.” Toch kijkt Jan best uit naar het eerste wijntje na deze 40 dagen. “Inmiddels heb ik geleerd dat ik niet verslaafd ben aan alcohol en dat gun ik meer mensen.” 

 

Ook Bianca vindt steeds makkelijker om drankjes af te slaan. “Ik denk nu niet eens meer zo veel aan drank”, vertelt ze. “En wat ik ook merk, is dat het buikje dat ik altijd heb minder is geworden. Ik denk helderder en heb meer geduld gekregen met mijn kinderen. Grappig dat dat zo snel gaat.”


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!