informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Freek

5x afvaltips van Freek. “Nooit gekookt? Gewoon beginnen!”


Stroopwafels snaaien? Dat doet Freek niet meer. Eerst wel, iedere dag. Maar sinds hij stevig ontbijt, heeft hij daar geen behoefte meer aan. En is hij zelf lang zo stevig niet meer….


Al eerder was Freek flink afgevallen, op een dieet van vooral sla en eieren. Maar dat ging vervelen. Sinds Freek een membership op FoodFirst Network kreeg, eet hij nooit meer saai. En viel hij in een maand tijd zes kilo af. Zijn beste tips deelt hij graag met jou.

 

5 Tips van Freek 

  1. Gewoon doen. Ik vond het heel spannend om alles op tijd warm en klaar te krijgen in de keuken. Maar ik dacht: “Gewoon doen. Het is nooit te laat om te leren”.
  2. Bekijk de kookvideo’s. De kookvideo’s werken perfect. Ik zie Andy iets doen en hij legt het op zo'n manier uit, dat ik het begrijp. Ik volg gewoon zijn voorbeeld. Zo handig!
  3. Bedenk: het is zo gebeurd. Het verbaast me met hoe weinig moeite je deze gerechten klaar kunt maken. Ik was iemand van de kant-en-klaarmaaltijden. Dat kostte me maar vijf minuutjes in de magnetron. Ik ben nu in vijftien minuten klaar en het is ook zo weer opgeruimd.
  4. Probeer er plezier in te hebben. Na een paar weken merkte ik, dat ik steeds meer vertrouwen kreeg om te variëren met een recept. Of zelf iets te bedenken. Net afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Laatst had ik nog champignons en cavolo nero liggen, daar heb ik toch zo’n lekkere omelet mee gemaakt!
  5. Kook net zo lekker voor jezelf als je voor gasten zou doen. Zelf eten maken en dat met plezier opeten, nooit gedacht dat ik dat zou doen. Maar hee, waarom niet? Ik ben uitstekend gezelschap! En als ik nu eters krijg zijn ze heel enthousiast. “Nooit geweten dat jij zo lekker kan koken”, zeggen ze dan. Nou, eerlijk gezegd ben ik zelf ook nog altijd verbaasd.  

 

*Deze tekst is een samenvatting van het originele artikel. Wil je het hele artikel lezen en leren hoe Freek zijn leefstijl omgooide? Word member!  


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!