informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
40 dagen zonder alcohol

Het is ze gelukt! 40 dagen zonder alcohol


Proost, het is ze gelukt! FoodFirst Network CEO Jan Dekker en chef Bianca Janssen hebben 40 dagen lang geen alcohol gedronken. Hoe kijken ze erop terug? Wat hebben ze geleerd? En misschien wel het belangrijkste: gaan ze het doorzetten?

 

Ingeslopen gewoonte 

Jan begon aan deze uitdaging, omdat hij merkte dat het drinken van alcohol in zijn omgeving een ingesleten gewoonte werd. Een wijntje hoorde erbij. “Ik heb sterk het gevoel dat mensen steeds vaker en steeds meer gaan drinken”, vertelt hij. “Dat is er ook bij mij ingeslopen. Tijdens de afgelopen 40 dagen leerde ik dat veel dingen in het leven met gewenning te maken hebben. Minder of geen alcohol drinken doe je door eraan te wennen.”

 

Minder drinken

Jan wil voortaan minder gaan drinken. “Doordeweeks niets en in het weekend met mate.” Ook Bianca's mindset ten opzichte van alcohol is veranderd. “Mocht er een gelegenheid voorbijkomen dat ik zin in een wijntje heb, dan ontzeg ik het mezelf niet. Maar dan neem ik het omdat ik er zin in heb en het lekker vind. Niet omdat 'het zo gezellig is om te drinken' of omdat ik vind dat ik het heb verdiend. Een reden hebben om alcohol te drinken werkt gewoontes in de hand, waardoor alcohol drinken normaal wordt. Dat wil ik niet meer." 

 

Doel bereikt

Bianca voelt zich na 40 dagen een stuk fitter. Ze slaapt beter en heeft meer zin om dingen te ondernemen. Doel bereikt! Dus: "Ik mag van mezelf eindelijk die mooie bikini kopen die ik mezelf had beloofd. Daar heb ik heel veel zin in.”

 

Deel jouw ervaring

Heb je zelf ook langere tijd geen alcohol gedronken of meegedaan aan de 40 Dagen Geen Druppel actie van IkPas? We horen graag hoe je dat hebt ervaren. Deel het met ons op onze Facebookpagina.


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!