informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Calorieen witte producten

Waarom we geen calorieën tellen


Bij het boodschappen doen, in een restaurant, onderweg. Goed eten begint bij goed kiezen. Het aantal calorieën zegt daarbij wat ons betreft niet genoeg. Acht dingen waar je wél op kunt letten.

 

De ene calorie is de andere niet

Vroeger werd gedacht dat alle calorieën hetzelfde zijn. Tegenwoordig weten we dat dat niet zo is. Calorieën uit eiwitten worden bijvoorbeeld weer anders verwerkt in het lichaam dan calorieën uit koolhydraten. En dat is niet het enige. Het gaat er ook om wat de bron is van de calorieën in je voeding. Het zijn goede calorieën als ze ook nog andere voedingsstoffen aan je leveren, zoals eiwitten, vezels of vitamines. Het zijn lege calorieën als ze bijvoorbeeld alleen maar suikers leveren, zoals in snoep of frisdrank. Stel dat je af wilt vallen en maximaal 1500 kcal per dag wilt binnenkrijgen. Eén gevulde koek telt 323 kcal. Dan zou je er dus per dag 4,6 mogen eten. Val je af als je dat dieet een tijdje volhoudt? Vast. Maar goed bezig? Nee, dat ben je niet. Het gaat er om WAT je eet en minder om HOEVEEL je eet.

 

Wat dan wel?

Bij FoodFirst Network vind je allerlei video’s en artikelen waarin we je uitleggen hoe je op een verantwoorde manier met ons kunt eten en als je wilt, af kunt vallen. Uiteindelijk zal je merken dat je zelf heel goed in staat bent om te bepalen wat je wel en niet wilt eten. Zonder dat je steeds tijd en energie kwijt bent aan je calorieënboekhouding. Hier onze belangrijkste uitgangspunten op een rij:

  1. Focus niet op losse producten. Het gaat om de voedingswaarde van je complete eetpatroon.
  2. Kies daarin voor pure, onbewerkte producten, zo gevarieerd mogelijk.
  3. Eet drie maaltijden per dag die je echt verzadigen.
  4. Neem volop groente.
  5. Kies je vetten met zorg.
  6. Gebruik volle zuivel.
  7. Ga voor volkoren.
  8. Neem geen, of zo min mogelijk, tussendoortjes.

Als je deze uitgangspunten in gedachten houdt, kan je rekenmachine de prullenbak in en wordt goed eten een tweede natuur.

 

* Deze tekst is een samenvatting van het originele artikel. Wil je het hele artikel lezen of meer weten over een gezonde leefstijl of afvallen zonder calorieën tellen? Word member!


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!