informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Fruit eten of drinken - 1

Fruit eten of drinken?


Lekker hoor, zo’n groot glas sinaasappelsap. Goed bezig als je zo’n (versgeperst) sapje drinkt? Dat valt tegen. Je kan fruit namelijk veel beter eten. Hoezo?

 

Suiker

Als je een glas sinaasappelsap drinkt, krijg je met gemak het sap van drie hele sinaasappels binnen. Zoveel sinaasappels zou je waarschijnlijk niet in één keer pellen en opeten. Dat betekent dat je ook de suiker binnenkrijgt van drie sinaasappels, en dat zijn omgerekend aardig wat suikerklontjes.

 

Drinken verzadigt niet

Nog een nadeel aan drinken? Vocht gaat snel door je maag en wordt ook sneller verteerd door je lichaam. Daarnaast krijg je veel minder vezels binnen als je fruit drinkt, omdat die achterblijven in de sapcentrifuge of citruspers. Daardoor krijg je een minder verzadigend gevoel als je fruit drinkt in plaats van eet. 

 

En smoothies?

Maar hoe zit het dan met smoothies, waarbij je het hele fruit pureert? Dat is al beter dan puur sap, omdat gepureerd fruit nog wél de vezels bevat. Maar ook hiervoor geldt: let op de hoeveelheid suiker in je smoothie.

 

 

* Dit artikel is een samenvatting van de originele tekst. Wil je het hele artikel lezen of ben je benieuwd naar andere voedingsadviezen van onze voedingsdeskundige Anne-Marie Ernst-Stegeman? Word member


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!