informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Detox voorbereidingen

4 tips om je voor te bereiden op de Digitale Detox


Doe jij vanaf maandag mee aan de Digitale Detox Week? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Met onze vier tips ben jij helemaal detox-to-go! (ook fijne tips trouwens als je niet meedoet). 

 

Aanstaande maandag begint de Digitale Detox Week, een initiatief van Opwaarderen.nl. FoodFirst Network doet mee. Sophie, Masha en Brigitte verminderen een week lang hun telefoongebruik om te testen of zo'n detox ook echt werkt. En dan is voorbereiding het halve werk. Doe jij ook mee? Met deze voorbereidingstips ga je goed van start. 

 

 

 

1. Word bewust van je digitale media gebruik

Je beseft vaak nauwelijks hoeveel tijd je kwijt bent aan je smartphone. Daarbij stilstaan kan confronterend zijn, maar is wel nuttig en motiverend voor de digitale detox. Bedenk voor jezelf welke functies van je telefoon je echt gebruikt en welke je wel kunt missen. En breng in kaart welke media en online apps je allemaal gebruikt. Er zijn speciale apps verkrijgbaar die bijhouden hoveel tijd je spendeert aan snappen, appen en tweeten. De app Moment is er daar één van. 

 

 

2. Zorg voor sociale steun

Deel je detox plannen met familie, vrienden en collega’s. Zij kunnen met je meedoen, je ondersteunen of extra motiveren. En het is natuurlijk fijn als ze weten dat je minder bereikbaar bent de komende week. 

 

3. Stel doelen op

Wat wil je bereiken met de digitale detox? Wat hoop je eraan over te houden? Wanneer is het project geslaagd? En hoe wil je jezelf belonen als het is gelukt? Wanneer je doel helder is, kun je er ook meer gefocust aan werken.

 

4. Koop een wekker

Grote kans dat jij je telefoon als wekker gebruikt. Waardoor je meteen naar je telefoon grijpt als je 's ochtends wakker wordt. Het geeft veel rust als je je telefoon 's avonds eerder weglegt en hem 's ochtends pas later pakt. Dus: koop een wekker, zodat je je komende week niet verslaapt. Dan kun je jouw telefoon komende week met een gerust hart buiten je slaapkamer wegleggen 's nachts.

 


* Meer weten over rust en ontspanning? Word member en bekijk de video's van onze gedragswetenschapper Reint Jan Renes.


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!