informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
festival staan

Goed staan? Denk hieraan!


Op 5 mei vieren we de vrijheid! Door heel Nederland worden Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Fijne muziek en lekker dansen. Ga jij er vandaag op uit? Grote kans dat je de hele dag op de been bent. Staan, wachten, lopen, dansen. Een lange tijd staan is misschien iets wat je niet elke dag doet. Daarom is het belangrijk dat je goed op je houding let. Met deze tips kom je zonder spierpijn de dag door. 

 

Sta actief

Zoiets simpels als staan. Dat kunnen we toch allemaal? Als je uren achtereen staat, is het toch handig om aan je houding te blijven denken. Je ziet een hoop mensen inactief staan: voorover gebogen, geleund op één heup, met de buik naar voren, et cetera. Dat geeft een behoorlijke belasting op je heup, knieën of rug. Probeer die last te voorkomen door actief te gaan staan. Ga stevig op de vloer staan, verdeel je gewicht en kantel je bekken een klein beetje naar achter. Je zult voelen dat een hoop spieren je helpen bij actief staan, zoals je buikspieren, billen en rug. Allemaal dragen ze een beetje bij, zodat jij niet aan het eind van de dag met spierpijn op de bank ploft. 

 

Travel Light 

Met zware tassen belast je je schouders en rug. Zeker bij een dagfestival heb je helemaal niet zoveel spullen nodig, dus neem niet teveel mee. Geld, ID-kaart, oordopjes en je telefoon is vaak meer dan voldoende. Festivals zijn tegenwoordig vaak voorzien van kluisjes. Laat daar je trui of vest achter, zodat je hem kunt ophalen als je het koud krijgt. En je bent good to go! 

 

Zorg voor goed schroeisel 

Op festivals leg je vele kilometers af. Van podium naar podium, even een drankje halen bij de bar en ook tijdens het dansen leg je ongemerkt vele meters af. Goede schoenen zijn dus een must. Zo voorkom je blaren en pijnlijke voeten en benen. 

 

Blijf bewegen

Langdurig in dezelfde houding staan is geen goed idee. Je beste houding is je volgende houding, dus zorg ervoor dat je in beweging blijft. De beste tip tijdens een festival: geniet van de muziek en dans er lustig op los! 

 

Veel plezier!

 

*Dit artikel is een samenvatting van de originele tekst. Wil je meer leren over sporten of meer beweegtips krijgen van onze expert Han de Hair? Probeer FoodFirst Network nu een maand gratis uit!


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!