informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Rudolph-1

Beter bakken met Rudolph


Heerlijke taartjes, brosse koekjes en tongstrelende desserts. Verleiden met zoetigheid kan Meesterpatissier Rudolph van Veen als geen ander. Bij FoodFirst Network ontdekte hij hoe dat een stuk gezonder kan.

Aan de muur in zijn kantoor hangen talloze onderscheidingen, diploma’s en prijzen. Rudolph is niet alleen een meester in de keuken maar natuurlijk ook in zijn bakkerij. Onze Meesterkok en Meesterpatissier heeft de afgelopen jaren met liefde en toewijding ruim vijfhonderd afleveringen van ‘Rudolph’s Bakery’ gemaakt bij 24Kitchen. Uit de reacties merkte hij dat veel mensen zich graag laten inspireren door zijn bakrecepten. Natuurlijk is hij daar best trots op. Maar toch begon hij zich op een gegeven moment ook een beetje schuldig te voelen. “Ben ik de samenleving aan het vet mesten”, vroeg hij zich steeds vaker af. “Bijna de helft van alle Nederlanders heeft overgewicht en ruim 1,2 miljoen landgenoten hebben diabetes. Heb ik daar niet ook een verantwoordelijkheid in te nemen?” Toen Rudolph zich bij FoodFirst Network aansloot, besloot hij het roer om te gooien. “Af en toe een taartje eten kan natuurlijk best! Maar niet uit gewoonte of ter vervanging van gezond eten.” Daarom past de 80/20 regel die wij hebben Rudolph als een handschoen. Bewust gezond genieten en af en toe bewust ongezond genieten.
 

Rudolphs Reis

Bewust gezond genieten, dat kan ook heel goed met taart en andere lekkernijen. Die hoeven namelijk lang niet altijd boordevol ongezonde ingrediënten te zitten, zo ontdekte Rudolph bij FoodFirst Network. In zijn bakrecepten gaat Rudolph de uitdaging aan om verstandigere keuzes te maken. Bloem vervangt hij waar kan door volkorenmeel. Bij de meeste snoeperijen zoals cake of koekjes is dit prima te doen. Maar voor bijvoorbeeld soezen kan je beter bloem gebruiken voor een mooi resultaat. Dat bakt vaak lichter en luchtiger dan volkorenmeel. En suiker? Heel veel minder dan voorheen. Vaak gebruikt hij natuurlijke zoetmakers zoals banaan of dadel. “Ik proef en probeer net zo lang totdat ik de ultieme balans heb gevonden: zo gezond mogelijk, met behoud van smaak en textuur.” Deze zoektocht naar ‘beter bakken’ is niet altijd makkelijk, maar Rudolph geniet enorm van z’n reis. “Ik krijg zelf zoveel energie van goed eten. Datzelfde fijne, vitale gevoel gun ik iedereen. Hoe mooi is het niet om daar ook met patisserie een bijdrage aan te kunnen leveren? De tijd van eet maar, toe maar, laat je suikerspiegel maar pieken, die is wat mij betreft voorbij. Als ik iemand verwen, wil ik graag dat diegene geniet en gezond blijft. Dat kan vaak heel goed!“

 

Benieuwd naar Rudolph’s recepten? Word member en ga ook lekker aan de bak!


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!