informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Hooikoorts

3x goed om te weten bij hooikoorts


De lente is aangebroken dus het weer zover: de berkenpollen zijn in de lucht. Allerlei grassen en gewassen laten nog stofjes, ook nog na de lente. Lastig voor mensen die hooikoorts hebben. Drie dingen die goed zijn om te weten over hooikoorts.

 

Hooikoorts kan samen hangen met een voedselallergie

Heb je last van hooikoorts en krijg je prikkels in je mond als je een appel of een hazelnoot eet? Niet zo gek. Ongeveer de helft van de mensen met een berkenpollenallergie heeft naast de hooikoortsklachten ook een een voedselallergie. Dubbel pech dus. 

 

Hooikoorts is meer dan een beetje niezen

Heb je zelf geen hooikoorts? Dan bof je. Je kent vast veel mensen die het wel hebben. Een kwart van alle Nederlanders heeft namelijk hooikoorts. Goed om je te realiseren dat ze er echt behoorlijk veel last kunnen hebben. Op een dag met veel pollen en stuifmeel is ruim de helft van de mensen er flink ziek van. Door de klachten aan hun neus, ogen longen en huid worden ze op deze ‘piekdagen’ (zeer) ernstig belemmerd in hun dagelijkse activiteiten. 


Hooikoorts kan overgaan

Aan hooikoorts is meer te doen dan veel mensen denken. Soms kan het slim zijn om al maatregelen te nemen voordat je echt last krijgt. En met immunotherapie, een langdurige therapie, kunnen de klachten soms zelfs helemaal overgaan. Het allergieplatform.nl heeft een speciale e-mailserie waarbij je stap voor stap begeleid wordt bij het bestrijden van de klachten. 

 

*Dit artikel is een samenvatting van de originele tekst. Wil je meer leren over een kruisallergie en paraberksyndroom of extra tips van allergoloog Theo RooversProbeer FoodFirst Network nu een maand gratis uit!


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!