informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Max

Max viel 7 kilo af, zonder af te zien: 'Ik dacht: Max, je moet!'


Je hele leven omgooien wanneer je al 26 jaar hetzelfde doet, dat is niet niets. Zeker niet voor Max. Hij was niet tevreden met zijn gewicht, maar bleef in de sleur van zijn vertrouwde leefstijl hangen. Een half jaar geleden kwam voor hem het omslagpunt: hij kwam als productieassistent werken bij FoodFirst Network. “Door alles wat ik hier leerde, zag ik pas echt hoe ongezond ik eigenlijk leefde. Het was het laatste zetje dat ik nodig had om er echt voor te gaan.” Dit is het verhaal van Max.

 

Je herkent het misschien wel: je staat in een pashokje en de felle verlichting zorgt ervoor dat ieder puistje of haartje nóg beter uitkomt in de spiegel. Maar dat niet alleen. Ook lijk je ineens nog dikker dan je er in de spiegel thuis uitziet. Dit was voor mij erg confronterend de afgelopen jaren. Ik woog ik 95 kilo met een vetpercentage van 24,7%. Ongezond hoog. Iedere keer als ik weer in dat pashokje stond dacht ik: Och ik moet echt gaan sporten en afvallen.

 

In mijn studententijd kwam ik geleidelijk aan, zonder dat ik het zelf echt door had. Een biertje hier, een vette hap daar. En na het afstuderen veranderde er weinig. Mijn vriendin Emma en ik zijn niet de grootste kookwonders, dus bij ons stond vaak spaghetti met een pot pastasaus en wat groente op tafel. Met een hele zak geraspte kaas erover natuurlijk.

 

Toch bleef dat spiegelbeeld in het pashokje in mijn hoofd rondspoken. Ik wilde afvallen maar toch blijven eten en drinken wat ik wilde. Ik besloot me te verdiepen in verschillende diëten. Maar de opties stonden me niet echt aan: mezelf uithongeren, minder drinken, een shake dieet, afvalrepen, pillen of zelfs liposuctie. Daar had ik geen trek in, dus daar zat ik weer achter mijn bord pasta met geraspte kaas.

 

In september 2017 kwam het omslagpunt. Ik werd aangenomen bij FoodFirst Network als productieassistent. Ik was aanwezig bij alle video-opnames en kreeg dus exact mee wat de artsen, diëtisten en koks vertelden. Ik stond versteld van alle informatie. Hoe is het mogelijk dat de voedingsmiddelenindustrie ons zó voor de gek houdt via goed uitgedachte marketing? Alles wat ik leerde vertelde ik thuis aan Emma. En op dat moment ging de knop om. Je doel bereiken kun je op maar één manier doen: door je leefstijl aan te passen. Ik besloot die uitdaging met mijzelf aan te gaan en dacht: Ja Max, je moet! Ik stelde meteen mijn doel: tien kilo afvallen in zes maanden.

 

Drie dagen in de week sporten, thuis gezonde ontbijtjes en lunches maken, en de spaghetti maak ik tegenwoordig van een courgette met een spiraalsnijder. Als ik mijn vrienden en familie moet geloven, zijn Emma en ik ware kookwonders geworden. Maar natuurlijk zit er ook weleens een mindere dag tussen. En tijdens de kerstvakantie hebben we even ‘vrij genomen’.

 

Wat voor mij een goede motivatie was, was de spiegel. Ik zag steeds een beetje verbetering en dat stimuleerde mij ontzettend. Daarnaast is het echt de combinatie van een nieuwe leefstijl en ook een nieuwe Max: ik heb ervoor gekozen om nu mijn leven te veranderen en mijn leefstijl aan te passen. Een leefstijl is niet voor even, maar voor je leven.

 

Het half jaar is bijna voorbij en ik heb bijna mijn doel gehaald. Ik zit nu op een gewicht van 88,3 kilo met een vetpercentage van 17,7%. Ik ben dus tot nu toe al 7 kilo kwijt. Door deze nieuwe leefstijl kan ik lekker eten én afvallen. Ik ben me ervan bewust wat kan en welke voedingsstoffen goed voor me zijn. Maar ik weet ook wat niet goed voor me is. Eindelijk kijk ik weer tevreden naar mijn spiegelbeeld, maar ik houd mijn doel altijd in gedachten. Die 10 kilo wil ik halen, daar ga ik voor de volle 100% voor.

 

Tenslotte, nog wat tips als je ook aan zo’n grote verandering wilt beginnen:

  • Stel een plan op.
  • Maak een overzicht in een Excel bestand en schrijf één keer per week je gewicht op, iedere keer op dezelfde dag en tijd.
  • Heb het met je familie en vrienden over je doel en je vooruitgang.
  • Maak met jezelf een afspraak als je een avond uitgaat. Zo wissel ik bijvoorbeeld bij een verjaardag iedere borrel af met een glas water. Dan heb je één biertje op, maar ook meteen twee glazen water.

 

Het gaat je lukken! Succes!


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!