informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Gegrilde avocados

Onze lieveling: de avocado


Is het groente? Is het fruit? De avocado is echt fruit, maar wel een heel bijzondere vrucht. Het is zacht romig van smaak en bevat als enige fruitsoort vet. We zijn fan en daarvoor hebben we goede redenen.

 

De avocado wordt steeds populairder en meer en meer gegeten door iedereen. Ook bij FoodFirst Network zijn we natuurlijk helemaal fan van de avocado, kijk maar naar ons logo. We willen niet zeggen dat deze vrucht de beste is. Alle groenten en fruit zijn goed voor je. Maar: avocado is wel een tikje bijzonder en lekker tegendraads. Deze vrucht zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels en bevat als een van de weinige vruchten lekker veel goede onbewerkte vetten. De avocado wordt ook wel boterpeer genoemd.

 

Onbewerkt

De vetten in de avocado zijn gewoon verpakt in de bron, helemaal puur en onbewerkt: natuurlijker kan niet. Bovendien zijn het onverzadigde vetten, dat zijn de vetten die zo lief zijn voor je bloedvaten. Laat dus zeker de avocado niet staan omdat mensen zeggen dat deze ‘te vet’ is. Dat vet is juist goed voor je.

 

Vol variatie

Door de romige neutrale smaak kan je met avocado eindeloos variëren in recepten. Van taarten tot ontbijtsmoothies. We hebben recepten van soepen en salades met avocado. Maar gewoon even snel geprakt op een boterham, met wat peper en zout is avocado ook heerlijk. Kijk maar eens naar al onze lekkere recepten, hopelijk zit er iets voor je tussen. 

 

Deze en andere avocado-recepten proberen? Word nu gratis member

avocado toast avocado zalm avocado sandwich

 


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!