informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst Xmass
geitenkaassalade met chocolade

Hoera voor chocola!


Op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst geïntroduceerd in Europa. En dat heugelijke feit vieren we vandaag op Wereld Chocoladedag. Ook bij FoodFirst Network zijn we dol op chocola. Het liefst de meest pure variant van minstens 70% cacao. Die gebruiken we in zoete ontbijtjes en Bits & Bites, maar ook gewoon in hartige gerechten zoals Mexicaanse Mole en onze Geitenkaassalade met chocoladedressing. Dit is onze top 5 recepten met chocolade.

 

1. Geitenkaassalade met chocoladedressing

Deze bijzondere salade met geitenkaas smaakt fantastisch met geroosterde courgette. Zet die met een beetje olijfolie even kort aan in de grillpan. De chocoladedressing maak je met onder andere olijfolie, gesmolten pure chocolade, wat balsamicoazijn en mosterd. Garneer de salade met hazelnoten, frambozen en wat brood. Eet smakelijk!

 

2. Mexicaanse mole

Huh? Een Mexicaans hoofdgerecht met chocolade?! Je zou het misschien niet verwachten, maar mole – je spreekt het uit als molé - is heel bekend en gewoon. Het is een gevulde, Mexicaanse saus met dus onder andere chocolade. Niet elke mole is trouwens per se met chocolade, maar deze versie is wel het bekendste in Mexico.

 

chocolade: boekweit chocolade bowl

 

3. Boekweit chocolade bowl

Ontbijten met chocolade? Ja hoor! Deze boekweit chocolade bowl kun je het beste de avond van tevoren maken. Schep de boekweitvlokken in schaaltjes, rasp de schil van de sinaasappel erover, schenk de yoghurt erbij, wat sap van de sinaasappel en tot slot het cacaopoeder. Afdekken, in de koelkast en klaar!

 

4. Chocolade-frambozen mugcake

Nog een lekker chocolade ontbijtje is deze chocolade-frambozen mugcake. Hier heb je maar weinig voor nodig: een banaan, ei, frambozen en wat cacaopoeder. Daar kun je naar smaak nog toevoegen wat je lekker vindt, bijvoorbeeld sinaasappelrasp en wat geraspte kokos. Ga je ‘m proberen?

 

chocolade: chocolade-noten bliss balls

 

5. Chocolade-noten bliss balls

Energiebommetjes zijn het, met onder andere noten, chocolade, dadels en pindakaas. We hebben het natuurlijk over bliss balls! In ons recept maken we ze met lijnzaad, boekweit, hazelnoten en amandelen. Kies als het even kan voor pure chocolade van minstens 70%, die je dan au bain-marie smelt. Balletjes rollen en choco-dippen maar!

 


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!