informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
laura ervaringsverhaal voor en na

4x afvaltips van Laura. “Ervaar gezond koken als een leuke, leerzame workshop.”


Laura wist dat ze moest afvallen. Maar dat het zó slecht met haar gezondheid gesteld was, daar schrok ze van. Haar doel: afvallen om weer gezond te worden. In drie maanden tijd raakte ze acht kilo kwijt. Belangrijker nog: ze hoefde niet aan de medicatie. Met deze vier tips heeft Laura het geflikt.

 

1. Doe het samen

Zonder de steun van mijn man en kinderen was het me niet gelukt. Zij aten met me mee en dat heeft me heel erg geholpen. Als je voor iedereen iets anders moet koken, is de uitdaging te groot. Daarnaast motiveerde het mij enorm dat mijn gezin de maaltijden ook lekker vond. Belangrijk dus om een enthousiaste achterban te hebben.

 

2. Ervaar gezond koken als een leerzame, leuke workshop

In het begin zag ik er erg tegenop om meer in de keuken te gaan staan. Een echte keukenprinses ben ik namelijk niet. Mijn man kookte bijna altijd. Maar door de leuke, leerzame video’s is het eigenlijk net alsof ik kooklessen volg. Ik heb al echt superveel geleerd. Zie je leefstijlverandering dus niet als een opgave, maar als een leuke, leerzame workshop.

 

3. Stel realistische doelen

Een sportschooltype ben ik niet. Dus weet ik van mezelf dat als ik meer wil gaan bewegen, ik dit in en om huis moet gaan doen. Anders haak ik op een gegeven moment af. Stel jezelf daarom realistische doelen. Dan weet je zeker dat je het vol blijft houden.

 

4. Maak een boodschappenlijstje

Voorheen ging ik altijd zonder plan naar de supermarkt en bedacht ik ter plekke wat ik wilde gaan eten. Vaak belandden er dan ook dingen in mijn boodschappenwagentje die ik helemaal niet nodig had. Dus schrijf voor een week op wat je wil gaan eten en ga met dit lijstje naar de winkel.

 

 

Het verhaal van Laura

Vorig jaar november kreeg ik van mijn huisarts te horen dat zowel mijn bloeddruk als mijn cholesterol te hoog waren. Ik wist al wel dat ik wat moest afvallen maar dat het zó slecht met mijn gezondheid gesteld was, had ik niet in de gaten. Mijn huisarts wilde mij medicijnen voorschrijven maar dat weigerde ik. Ik wilde eerst zelf proberen om mijn leefstijl aan te passen. Drie maanden kreeg ik de tijd en dan moest ik terugkomen.

 

Resetten

In december meldde ik me aan bij FoodFirst Network en ging meteen aan de slag. Gezond eten én meer bewegen. Dat ik anders aan de medicatie moest was voor mij dé stok achter de deur. De hoogste tijd dus voor een complete reset. Ik zag er echt heel erg tegenop, want ik dacht altijd dat gezond eten niet lekker was. Maar al vanaf het eerste recept dat ik kookte was ik enorm verbaasd. Ik maakte bijvoorbeeld de Parmigiana en de Kipschnitzel met citroenboontjes en ontdekte dus dat lekker én gezond echt samen kunnen gaan.

 

Afvallen zonder dieet

Mijn doel was afvallen om zo mijn bloeddruk en cholesterol naar beneden te krijgen. Dus kreeg ik de recepten van Andy te zien. Het was voor mij echt een verrassing, want deze gerechten voelen niet als een dieet. Deze gerechten zijn nooit saai, makkelijk te maken en je hebt daarna echt geen honger meer. En door de video’s erbij had ik het gevoel leuke, leerzame kooklessen te volgen. Mijn man kookte meestal. Dus dat ik nu voornamelijk in de keuken sta, komt doordat ik door deze filmpjes het ook echt leuk ben gaan vinden om te koken. Ik geniet nu veel meer van m’n maaltijden dan wanneer ik met voorgesneden groenten snel iets in elkaar flans.

 

Samen met gezin

Dat ik deze leefstijl volhoud komt vooral doordat mijn hele gezin mee-eet. Mijn man en mijn twee dochters vinden de gerechten ook erg lekker. Een van onze favorieten is Bibimbap. We aten dit een tijdje echt iedere week. De eerste keer dat ik het maakte, dacht ik wel: wat een klein handje gehakt en rijst gaat er door dit gerecht. Maar het was meer dan genoeg, de recepten zitten qua hoeveelheden echt prima in elkaar. Mijn dochters (11 en 18 jaar) zijn ook dol op de Shakshuka van Rudolph. Het verbaast me dat zij ook vrijwel alles lekker vinden, want het zijn best moeilijke eters. Maar omdat de gerechten super kleurrijk zijn en er veel verschillende groenten inzitten, denk ik dat het ook voor kinderen aantrekkelijk en lekker is.  Sterker nog, mijn dochters vinden dat we nu lekkerder eten dan ooit.

 

Oud versus nieuw
Voordat ik member werd van FoodFirst Network sloeg ik het ontbijt eigenlijk altijd over. Nu niet meer. De recepten met yoghurt vind ik het lekkerst. Doordat ik nu drie maaltijden per dag eet, heb ik ook geen behoefte meer aan tussendoortjes. En geloof me, ik ben eigenlijk echt een zoetekauw. We aten voorheen veel rijst, mijn man kookt graag Aziatisch, en gebakken aardappeltjes. Maar nu dus haast geen koolhydraten meer. De rijst heeft plaats gemaakt voor bloemkoolrijst, ik ben een groot fan! Alleen houd ik het nog wel op een boterhammetje tijdens de lunch. We waren ook niet gewend om veel groenten te eten, maar ook dat bevalt echt heel erg goed.

 

Meer bewegen

Niet alleen ben ik anders gaan eten, ook wilde ik meer gaan bewegen. Een type om naar de sportschool te gaan ben ik niet. Dus om dit vol te houden bedacht ik een voor mij haalbaar plan. Meer bewegen in en om huis. Ik kocht een stappenteller. Als ik ’s avonds aan de 8.000 stappen zat, ging ik nog even een blokje om totdat ik de 10.000 bereikt had. Ook pakte ik vaker de fiets. Ik zou eigenlijk nog wel wat spierversterkende oefeningen moeten doen maar daar ben ik nog even de moed voor aan het verzamelen.

 

Hoera! Geen pillen nodig

Na drie maanden moest ik me weer melden bij de huisarts. En wat bleek? Mijn bloeddruk was niet meer te hoog. En ook mijn cholesterol was gedaald. Verder was ik acht kilo afgevallen. Ik woog 78 en nu nog maar 70 kilo. Supertrots en blij ben ik dat ik met het veranderen van mijn leefstijl heb kunnen voorkomen dat ik aan de medicatie moest. Ik kan iedereen dit dan ook van harte aanbevelen. De meeste mensen schaffen minimaal één keer per jaar een kookboek aan. Als je jezelf een membership op FoodFirst geeft, heb je de ‘kookboeken’ van vier chefs tegelijk te pakken. Met nog heel veel lekkere leefstijltips erbij!

 

 

Net als Laura met je leefstijl aan de slag? Of de recepten maken waar Laura het over heeft? Word dan nu gratis member van FoodFirst Network! 


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!