informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Yoghurt aardbei

Waarom kiest FoodFirst Network voor volle zuivel?


Heerlijk: aardbeien met yoghurt. Maar neem je volle of magere? Dat is een groot verschil, en niet alleen qua smaak.

 

Natuurlijk vol

Van nature zit er vet in melk. Het vetgehalte wisselt per koe van dag tot dag en van seizoen tot seizoen. In Nederland wordt alle zuivel kort op hoge temperatuur verhit (gepasteuriseerd) om bacteriën onschadelijk te maken. In de melkfabriek wordt daarna ook het vet verwijderd. Een deel wordt daarna verkocht als magere melk. Een ander deel krijgt een beetje vet toegevoegd en wordt verkocht als halfvolle melk. Met nog meer toegevoegd melkvet heb je volle melk, kwark of yoghurt. Deze lijken qua vetgehalte het meest op de natuurlijke, onbewerkte vorm van zuivel. Daarom kiezen we bij FoodFirst Network voor volle zuivelproducten.

 

Verzadigd gevoel

Ontbijt je met een schaaltje volle yoghurt in plaats van magere, dan voel je je de hele ochtend verzadigd. Zonder tussendoortjes. Dat beetje vet in de volle yoghurt houdt de maag net wat langer zoet, blijkt ook uit wetenschappelijke experimenten.

 

Meer smaak

Volle zuivel heeft meer smaak dan magere. Ben je eraan gewend om magere of halfvolle zuivelproducten te eten? Probeer dan toch eens volle zuivel en let ook op de verzadiging. Bevalt het niet? Neem een ander merk of mix volle en halfvolle producten door elkaar. Of je nu kiest voor vol of halfvol, neem wel de meest onbewerkte vormen van zuivel. Dus: liever melk of karnemelk dan drinkyoghurt, liever yoghurt dan vanilleyoghurt of vla, liever kwark dan vruchtenkwark.

 

 

* Dit artikel is een samenvatting van de originele tekst. Het hele artikel lezen of meer weten over volle zuivel? Word member


Laden...
x
Word lid! klik hier