informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
vis op de bbq: zalm

De lekkerste vis van de BBQ? Zo doe je dat!


Waar let je op als je vis koopt? Hoe kun je ‘m het beste bereiden, wel of niet marineren, wanneer is ‘ie gaar en op welke manier krijg je ‘m heelhuids van de barbecue af? Op deze vragen geven wij jou graag antwoord zodat jij straks kunt genieten van de lekkerste vis.

 

De do’s & don’ts bij de voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom een aantal dingen voor jou op een rijtje waar je op kunt letten voordat je vis op de barbecue belandt. 

 • Koop verse vis
  De lekkerste vis voor op de barbecue komt net uit de zee. Je herkent verse vis aan z’n glanzende ogen, frisse uitstraling en zilte geur.
 • Gebruik stevige vissoorten
  Vissoorten zoals tonijn, dorade, forel of zalm vallen niet zo snel uit elkaar. Leg ze in moten of in z’n geheel op de barbecue. Ook ideaal om spiesjes mee te maken. Verder kun je gamba’s en andere schaal- en schelpdieren ook prima op de barbecue grillen.

Bereidingswijzen

Je kunt vis op verschillende manieren op de BBQ bereiden. Leuk maar vooral ook lekker om hier mee te variëren. Iedere bereidingswijze zorgt namelijk voor een eigen unieke smaak.

 • Aluminiumfolie
  Dit is de meest veilige en simpele manier om vis te bereiden. Je scheurt een flink stuk folie af en legt de vis daarop. Voeg wat kruiden, citroen(sap) en een beetje peper en zout toe en maak het pakketje goed dicht. Zorg wel dat je ‘m open kan maken om tussendoor te checken of de vis gaar is. Bereidingstijd is circa 5-7 minuten per kant.
 • BBQ-rooster
  Je kunt vis, net als vlees en groenten, ook gewoon op het BBQ-rooster leggen. Zorg er wel voor dat je de vis goed insmeert met olijfolie extra vierge. Bereidingstijd is circa 4-6 minuten per kant.
 • Visklem
  Makkelijk een vis omkeren op de barbecue? Gebruik dan eens een visklem. Ideaal voor hele vissen, maar ook moten zalm en tonijn kun je prima hierin grillen. Afhankelijk van de vissoort is de bereidingstijd circa 5- 10 minuten.

 

* Dit artikel is een samenvatting van de originele tekst. Wil je het hele artikel lezen? Word member! 

 

 


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!