informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Gettyimages 142841244

Ik ben wat ouder, hoe val ik af?


De meeste mensen worden bij het ouder worden steeds een beetje zwaarder. Soms zijn het maar een paar ons per jaar, maar in de loop der jaren tikt dat toch behoorlijk aan. Wat kun je eraan doen? Huisarts Tamara de Weijer geeft advies.

 

Minder spieren

Bij het ouder worden verandert bij de meeste mensen de lichaamssamenstelling: ze hebben minder spiermassa en in verhouding meer vetmassa. Denk niet dat dat ‘nu eenmaal zo is’. Het is een proces dat zich ook laat remmen en zelfs omkeren. Als je maar in beweging blijft.

 

Minder bewegen

De meeste mensen gaan (onbewust) een beetje minder bewegen bij het ouder worden. Ze gaan minder sporten, pakken liever de auto dan de fiets, besteden klusjes uit… Het gevolg is dat hun spiermassa afneemt. En dat zorgt er weer voor dat de stofwisseling op een lager peil komt. Als er minder spiermassa is, zijn er namelijk minder calorieën nodig voor je lichaam. Als je dan in de loop der jaren wél ongeveer hetzelfde blijft eten… Tja, dan kom je dus steeds een beetje aan.

 

De oplossing

De oplossing is zorgen dat je stofwisseling op een jong peil blijft. Meer spiermassa kweken dus! Daarvoor ben je nooit te oud. Onderzoek laat zien dat zelfs tachtigers nog spieren aanmaken als ze aan krachttraining doen. Naar de sportschool dus, of onze oefeningen thuis doen. In kleine stapjes zie je dan toch de stofwisseling toenemen en je gewicht dalen.

 

Over FoodFirst Network

 

FoodFirst Network heeft geen banden met de voedingsindustrie. Zo kunnen wij het eerlijke verhaal vertellen. Als betalende member (hier vind je meer info over onze tarieven) krijg je toegang tot gepersonaliseerde recepten en advies van onze specialisten op het gebied van voeding, gezondheid, beweging en ontspanning.

 

Als member kun je een gezondheidsprofiel aanmaken, waarin je kunt aangeven dat je diabetes 1 of 2 hebt, een hoge bloeddruk, wilt afvallen, je ‘gewoon’ lekkerder en energieker wilt voelen of een allergie hebt.

 

We houden rekening met de volgende allergieën: koemelk, gluten, tomaat, paprika, wortel (rauw), steen- en pitvruchten, pinda, noten, sesamzaad, soja, selderij, ei, schaaldieren en koriander.

 

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!