informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
Meer eten afvallen 2

5 redenen waarom je méér moet eten als je wil afvallen


Waarom mislukken zoveel afslankdiëten of lijnpogingen? Omdat mensen dan te weinig eten en honger hebben. Het gaat er bij lijnen juist om dat je veel van het goede eet! Dan heb je geen honger en val je toch af. Vijf redenen waarom je juist méér moet eten als je wil afvallen. 

  

1. Méér eten op je bord geeft verzadiging

De maag wordt graag goed gevuld. Een lege maag scheidt het hormoon ghreline af, waardoor je weer honger krijgt. Een goedgevuld bord geeft verzadiging en zorgt ervoor dat je geen tussendoortjes nodig hebt. 

 

 

2. Méér groenten maken je blij

Groenten zijn de allerbeste eetvriend van iedereen die wil afvallen. Groenten leveren je namelijk vezels, die je darmen en maag tevreden houden. Ze zijn kampioen in het leveren van vitamines en mineralen; fijn om je energie op peil te houden. En ze leveren volume, zonder de calorieën. Schep je bord voor minstens de helft vol met groenten, dan komt het goed. 

 

3. Méér vet is echt slim

Steeds meer artsen en diëtisten zeggen dat het onverstandig is om mager, vetarm of light te eten. Je hebt vet namelijk echt nodig in je voeding. Dat is om te beginnen omdat er vitamines zijn die alleen in vette producten voorkomen, zoals vitamine A, D en E. Ten tweede zijn er speciale onmisbare vetzuren, zoals DHA en EPA. Ook zorgt vet voor meer verzadiging. En vet voegt smaak toe aan je maaltijd, ook niet onbelangrijk. 

 

4. Méér tijd besteden maakt je dunner

Zorg ervoor dat je lang tafelt. Pas na twintig minuten krijgen je hersenen namelijk het seintje ‘verzadigd’ door van je maag en darmen. Neem dus méér tijd, minstens twintig minuten, voor het eten. En zorg dat je bord goed gevuld is met dingen waarop je goed moet kauwen (zoals groenten en volkoren granen). 

 

5. Méér vezels houden je maag en darmen tevreden

Plantaardige producten bevatten voedingsvezels. Voorbeelden zijn volkoren granen, groenten, fruit, peulvruchten en noten. Vezels zijn fantastisch als je wil afvallen. Ze vullen je maag en darmen waardoor je niet snel honger krijgt. Ze zetten je spijsvertering lekker aan het werk en ze zijn voedsel voor de gezonde bacteriën in je darm. Daarom zorgen we bij FoodFirst altijd dat de maaltijden lekker veel voedingsvezels bevatten.

 

 * Dit artikel is een samenvatting van de originele tekst. Het hele artikel lezen of meer weten over afvallen met FoodFirst Network? Word member


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!