informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
yoga

Wat is de beste methode om te ontspannen?


Toneelspelen, bakken, breien of bikramyoga. Als jij er van ontspant, is het goed.
 

Stressreductie is handel. Het huidige aanbod aan therapieën, cursussen en andere interventies is groot, rijp en groen. Van goed onderbouwd tot zeer alternatief en alles wat daartussen zit. Je zou er bijna stress van krijgen. Wat is nou de beste strategie, wat te kiezen? Een groep onderzoekers uit Finland en Spanje keek naar het voorkomen van stress bij mensen die werken in de gezondheidszorg. Ze legden 58 wetenschappelijke onderzoeken op een rij om uit te zoeken wat de meest effectieve manier van ontspannen is. De onderzoeken die zij bekeken gingen over een variëteit aan ontspanningstechnieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, meditatie en massage. De onderzoekers trokken een interessante conclusie, namelijk dat het niet zoveel uitmaakt op welke manier je ontspant, áls je maar ontspant.

 

Gezondheidszorgprofessionals die van hun werkgever een of andere vorm van ontspanning kregen aangeboden, hadden minder werkstress dan mensen die dat niet kregen. Met andere woorden: iets doen werkt beter dan niets doen volgens deze onderzoekers. En wat dat is: aan jou de keuze.
 
Wat vind je fijn? Thuis op de bank ontspannen of liever in een luxe sportcentrum? Toneelspelen, breien, yoga, bakken met Rudolph? Aan jou de keuze. Het belangrijkste is dat je systeem tot rust komt. Als jij ontspant en als je hartslag er van naar beneden gaat, zorg je goed voor jezelf. Probeer hier iedere dag tijd voor in te ruimen. En het vooral niet te zien als ‘weer iets dat moet’. Het is juist omgekeerd: door jezelf deze tijd te gunnen, zul je merken dat alle andere dingen lekkerder gaan.

 

Bron: Hoe word je een Supervetverbrander – Maaike de Vries, 2018, uitgeverij Lucht


Laden...
x
Word lid! klik hier
Meld je nu aan voor de FoodFirst nieuwsbrief
Schrijf je in en we houden je op de hoogte van ons laatste nieuws. Bovendien ontvang je nu direct drie gratis recepten!